Verden som var min: Bind 2 (Ketil Bjørnstad): Ketil Bjørnstad skriver seg gjennom tiårene i livet sitt. Syttitallet byr på Ketils unge voksentid, med damer, nye venner, musikk og politikk i sentrum.
Syttitallet, bok to i romanserien Verden som var min, handler om opprørstiåret og den unge Ketil Bjørnstad fra han er atten til åtte ogtjue. Her kan du lese om den unge mannens læring og løsrivelse, vennskap og forelskelser, tilhørighet og svik.
Da syttitallet starter, strever attenåringen med overvekt og ulykkelige forelskelser, og han tviler på seg selv som klassisk pianist. Ketil Bjørnstad var et musikalsk vidunderbarn og Ungdommens pianomester, men med sin følsomme mottakelighet og varhet for inntrykk tar han inn over seg de raske samfunnsmessige og kulturelle endringene i tiden.
Det nye og radikale former ham, og vennskapet med Ole Paus blir et fast punkt i en omskiftelig og på mange måter nådeløs tid. Ole Paus er fem år eldre. Han får Ketil til å løsrive seg fra sin klassiske pianistskolering og bli en skapende komponist og utøver inspirert av jazz, rock og tidens opprørsånd. Ketil frigjør seg fra kjernefamilieverdier akkurat som han kvitter seg med femtiseks kilo ov ervekt på noen måneder. Ole Paus får ham til å oppdage Hans Jæger og Kristiania-bohemen som et speil for ham selv og syttitallet, og Bjørnstad inspireres til storverket Leve Patagonia.