Ny norsk mat er en kokebok vi ikke har sett maken til: Aldri før har leseren kommet så tett på prosessen bak den beste maten. I sin aller første kokebok tar Even Ramsvik oss med inn på kjøkkenet for å lære bort hemmelighetene sine. Even går i dybden i hver enkelt rett, viser i detalj hvilke elementer de består av, hvordan vi lager dem og lar leseren følge hele prosessen, fra skissestadiet via tilberedningen til anretningen på tallerkenen. Resultatet er et unikt og lærerikt møte med matlaging i toppklassen - som å få et helt personlig matkurs med en moderne mester på kjøkkenet. Som kokk er Even kjent for sin matglede, kreativitet og nysgjerrige utforsking av det norske kjøkkenet. I Ny norsk mat står norske matlagingstradisjoner igjen i sentrum: I boka viser Even Ramsvik oss hvordan klassiske norske råvarer som krabbe eller kolje, reinsdyr eller rype, rødbet eller purre kan nyskapes på tallerkenen, i et møte mellom eldgamle matkunnskaper og kompromissløs, moderne kokekunst. Underveis lærer leseren om matlagingstradisjoner og tilberedningsteknikker, om råvarebehandling og konservering,om matfilosofi og matglede. Ny norsk mat er en kokebok som kommer til å bli stående som en klassiker i norsk matlitteratur.