Når duften av kanel, kardemomme, ingefær og kryddernellik sprer seg i huset, vet vi at julen er rett rundt hjørnet. Forventningsfullt kan vi se frem til pepperkaker, ingefærnøtter, gløgg, ribbe og kryddersild. De eksotiske krydderne vi bruker som en del av norsk juletradisjon kommer fra de fjerneste himmelstrøk og brukes både i mat, røkelse og julepynt. Sammen med lukten av granbar og appelsiner får det frem den deilige julestemningen. I denne boken presenterer forfatter og krydderekspert Kari Vetlesen de ti mest kjente julekrydderne. Hun tar oss med på en reise fra opprinnelsessted i Asia og Østen, og på en historisk oppdagelsesferd som både er spennende og dramatisk. Hvor kommer krydderne fra? Hvorfor ble de «norske julekrydder»? Hvordan dyrkes de og hva brukes de til? Boken er spekket med nydelige, inspirerende bilder og oppskrifter på både mat, drikke og bakverk med de aromatiske urtene som får frem den gode julestemningen