I denne lekre og innbydende kokeboka slår Vibeke Klemetsen, vinner av tv-programmet Masterchef 2013, et slag for den kjæreste av alle norske matretter: grøten. Klemetsen, som både er yogainstruktør, programleder og trebarnsmor, viser hvordan et grøtmåltid passer inn i de fleste sammenhenger. Her er både tradisjonelle og mer originale grøtoppskrifter. Risengrynsgrøt, havregrøt, rømmegrøt, fløyelsgrøt, rødgrøt og semulegrynsgrøt er med, men du finner også Vibekes spesialiteter som sunnhetsgrøt og yogagrøt og mer eksotiske grøter som for eksempel quinoagrøt. Grøt kan serveres på nye og originale måter med spennende tilbehør, og du kan også bruke grøtrester på mange forskjellige måter. En rekke norske kjendiser bidrar også med sine grøttips. Boka er oversiktlig inndelt etter frokostgrøter, middagsgrøter og dessertgrøter, har inspirerende bilder og oppskrifter som er enkle å følge.