Fingermat og sånt

Fingermat og sånt
Kategorier: , Interiørbøker
Brand: Liselotte Forslin
269 NOK
Kjøp nå

Fingermat og sånt (Liselotte Forslin, Jonas Larsson): Tapas, meze, hors d’oevres, snacks, fingermat - navnene er mange på de små munnfuller man serverer uten bestikk til en drink. Visst er det deilig - ja, det føles nærmest litt glamorøst - å nippe til en drink og putte i seg lekre godbiter. Og fingermaten, den kan både være helt enkel og mer forseggjort, drinken alt fra et glass iste til en avansert cocktail.Lag sesampitasnipper, kryddernøtter, vannmelon med parmaskinke eller tortillaruller med tunfisk og inviter noen venner allerede i kveld!Liselotte Forslin er frilanser, matskribent, oppskriftsutvikler og matstylist fra Uppsala i Sverige.Mange svenske månedsmagasiner og dagsaviser får ta del i Liselottes oppskrifter og matopplevelser fra hennes mange reiser. Hun har dessuten et titalls kokebokprosjekter bak seg. Ett av dem har vunnet en førstepris i den internasjonale kokebokkonkurransen Gourmand Cookbook Awards. - Mat, velbefinnende og reiser er mine store interesser. Jeg er ydmykt takknemlig for å få jobbe med det jeg synes er morsomt og interessant. At jeg får dele det med andre, gjør det selvsagt enda bedre.Min mat kommer direkte fra hjertet, og det håper jeg at leserne opplever.Jonas Larsson er grafisk designer og matfusker. Med sju år bak seg i Norge kan Jonas verken snakke svensk eller norsk ordentlig, men forsøker å hanke seg fram som grafisk formgiver, og klarer av og til å oppholde seg så lenge på kjøkkenet at han får laget litt mat også. Favoritten er nok oslofjordstorsk, selvfanget og nystekt. Ellers spiser han alt som søster Liselotte serverer, og iblant det Anders lager også, for har man klart å spise opp et ark med krokketregler, får man ned det meste.Anders Bergersen er fotograf og superentusiast. Når Anders ikke fotograferer for Elle, TV2 eller andre kunder, har han alltid et eller annet prosjekt på gang som vi vanlige dødelige aldri skulle tenke tanken på å sette i gang med. Men han får det som regel til, ikke noe er for kronglete eller vanskelig for Lillestrøms Donald Duck. Og han KAN lage mat (se over). Vil du at Anders skal jobbe for deg, så funker enkel psykologi best. Si bare: «Dette klarer du aldri» og saken er biff.Liselotte, Jonas og Anders utga på Cappelen i 2002 SANDWICH & sånt, en bok som også er kommet i Sverige og Danmark. Anmeldelser:"..I ‘Fingermat & Sånt’ får vi en rekke oppskrifter på deilige munnfuller..“Elle Interiør”..trendy..brukervennlig og rimelig"Norsk Ukeblad