En matreise for unge kokker: spennende retter fra 16 kulturer (Helen Holdhus): Er du blant de unge kokkene som synes det høres spennende ut å bli kjent med flere matkulturer i Norge? Da er dette boken for deg! Her kan du lage og smake mat som er vanlig for noen- og helt ny for andre. Boken inneholder oppskrifter på drikker, småretter, supper, middagsretter, desserter, brød og kaker. Alle oppskriftene har et glutenfritt alternativ. Boken er delikat utformet med flotte bilder og illustrasjoner. Det er en kokebok tilpasset barn og unge, men som også passer godt for familier i farta, til bruk i mat- og helsefaget og for andre som ønsker å lage mat som passer for alle. Oppskriftene er delt inn i ulike mestringsgrader- fra det enkle til det litt vanskeligere. Tilberedningen er trinnvis og godt forklart. Boken er en del av prosjektet “Jeg vil bygge mitt land” ved Eiksmarka skole, der målet har vært å gi elevene nye opplevelser av det gode mangfoldet i Norge. Oppskriftene er blitt til ved at mennesker med forskjellig kulturell bakgrunn har gitt sine hverdagsoppskrifter.