Eksperimenter for nysgjerrige sjeler (Hanne S. Finstad): Forskning er spennende. Ikke minst når man kan gjøre forsøkene hjemme på kjøkkenet. Med godteri!I ananas finnes små usynlige roboter som kan tygge kjøtt i fillebiter, og denne boka viser deg hvordan du kan forske på dem. Du får også vite hvordan du kan studere verdens mest berømte molekyl - DNA -molekylet - ved hjelp av helt vanlige kjøkkeningredienser, litt sjampo og hvitløk. Men aller først kan det vært lurt, og veldig godt, å bygge en celle av godteri og gelé. Slik forbereder du deg best til å forske på fantastiske celler, ville proteiner og sjefete DNA-molekyler. Og helt til sist kan du være gendetektiv og løse mysteriet med pingvinen Tux.Hanne S. Finstad er biokjemiker og forsker med lang erfaring i å formidle biologiens spennende mikrokosmos. Hun er også kjent fra TV-programmet “Forskerspirene” på TV2 og er juryleder i “Årets Nysgjerrigper”.Anmeldelser:“Forskningsleder Sonja Sletner Klemsdal ved Planteforsk Plantevernet har i samarbeid med forfatteren Hanne S. Finstad lyktes med å presentere vitenskap på en enkel og forståelig måte for barn.“Kari Munthe, Planteforsk.noLes hele anmeldelsen"Spennende om biokjemi og genteknologi"“Er du en nysgjerrigper og har lyst til å utforske hvordan celler, proteiner og DNA-molekyler fungerer, og å bygge modeller med godteri og seigmenn, da er dette boken for deg. Du kan trygt våge deg på disse nye eksperimentene med en så engasjerende tekst og så gode veiledende bilder, enten du er barn eller voksen.“Vivi Rignes, Barnebokkritikk.noLes hele anmeldelsen