By på gammelt og nytt

  • 09 Dec, 2021

Det finnes omtrent ingen grenser for hva slags spennende gjenstander du vil finne om du går på auksjoner. Gammelt og nytt går under hammeren, og særlig om du søker på auksjonssider på internett vil du finne de merkeligste ting. Det sies at en manns skrot er en annen manns gull, og graver du kan du finne skatter.

Det kan virke som mange tror auksjoner stort sett handler om antikviteter og kunst, og det er selvfølgelig mye gammelt og nytt fra kunstverdenen som blir solgt. Er tilgangen på noe begrenset er auksjon som regel den beste måten å selge det på.

Auksjoner av nye ting

Noe vi har sett mye av de siste årene, er hvordan spekulanter kjøper opp populære nye ting, som for eksempel den nyeste iPhone-varianten eller Playstation. Når butikkene er utsolgt, prøver de å selge tingene dyrere på auksjoner til entusiaster som var for sent ute.

Dette er også et velkjent fenomen i motebransjen, hvor sjeldne klær og sko ofte havner i skapene til spekulanter i stedet for å bli brukt av moteinteresserte. Flere produsenter har gått ut med ønske om å stoppe dette, men uten videre hell.

Auksjoner med gammelt og nytt

Her hos Auksjonsboden ønsker vi å gi deg gode tips rundt auksjoner i Norge, og hvor du kan by på forskjellige gjenstander.

  • Økern Bilauksjon med brukte biler og andre kjøretøy
  • QXL Auksjon Norge selger alt mulig på internett
  • Christiania Auksjoner med spennende tema hver uke

Alt kan auksjoneres

Det finnes nesten ingen grenser for hva som selges på auksjon, og de fleste former for gammelt og nytt går under hammeren. Om du liker spenningen og spillet rundt auksjoner er det lett å gjøre det til en livsstil.

Det er også mange som spesialiserer seg på å bruke auksjoner til å tjene penger, ved å slå til på gjenstander som selges billig, og så satse på at de stiger i verdi eller kan selges til en høyere pris senere. Det viktigste her er å ha bred kunnskap om ting, og å kjenne markedet godt.