Auksjon på nett gir deg spennende muligheter

By på alt mulig hjemmefra

Det er alltid spennende å dra på auksjon og se hva man kan by på. Når man handler til vanlig, er det som regel noe som er masseprodusert, og som du helt sikkert kunne kjøpt andre plasser. Auksjoner handler stort sett om unike gjenstander, og da er det plutselig litt mer interessant. Handel på internett har blitt mer og mer populært, og det er ekstra spennende med auksjon på nett. Siden mennesker fra hele verden kan både selge å by er det nesten bare fantasien som setter grenser.

Ved større auksjoner på nett annonseres gjerne mer attraktive auksjonsgjenstander på forhånd, slik at entusiaster og samlere får vite om dem. Dette driver prisene oppover, og mange selgere foretrekker auksjoner online.

Selge noe på auksjon på nett?

Hvis du har gamle, verdifulle ting du tror kan være attraktive auksjonsgjenstander, anbefales det at du får noen med ekspertise til å se på den, slik at du vet omtrent hva den er verdt.

Hvis gjenstanden er godkjent og verdsatt av eksperter er det også mindre sjanse for at du ikke blir tatt seriøst, og du får sannsynligvis mer for den. Det er uansett moro å selge, og se at budene blir høyere og høyere før du endelig gjør et salg.

Forskjellige måter å selge på

Akkurat som ved vanlige auksjoner på land, så kan en auksjon på nett gjøres på forskjellige måter. Det vanligste er at du kan by en pris, og hvis ingen byr høyere enn deg innen en viss tid har du vunnet auksjonen.

Ofte har du også muligheten til å sette en buy-out pris, som er vesentlig høyere enn minstebudet. Dette er ikke alltid lønnsomt, og mange setter prisen for høy eller for lav. Et maleri som ble solgt på buy-out på auksjon i Oslo ble for eksempel solgt for nesten dobbelt så mye på en auksjon i Stockholm tre uker senere.

Noe for alle og enhver

Det kan virke om mange har inntrykk av auksjoner er for fintfolk med mye penger, og det er en viss fornem stemning når man drar på en eksklusiv kunstauksjon. På den andre siden er det ikke mye overklassestemning når namsmannen eller politiet har auksjon. Det er faktisk flere som lever av å kjøpe ting på denne måten, og selge dem igjen til en høyere pris.

Den viktigste forskjellen mellom auksjon på nett og vanlige auksjoner er at det går rolig og greit for seg. Du kan bla deg gjennom katalogen i ro og mak, og det kan ta flere dager før du vet om budet ditt gikk inn eller ikke. Er du utålmodig er det nok bedre å oppsøke en ordentlig auksjon.