Auksjon i Oslo med muligheter for å gjøre et kupp

Spennende auksjoner i hovedstaden

Om du ser etter spesielle gjenstander, eller om du er ute etter å gjøre et kupp, kan du finne mye spennende om du går på auksjon i Oslo. I tillegg til den kjente bilauksjonen på Økern, og flere gamle auksjonshus med lange tradisjoner vil du også finne auksjoner fra det offentlige. Her går både konkursbo og gjenstander som politiet har beslaglagt under hammeren. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan få tak i, og det er jo alltid spennende å se om budene dine går inn.

Her hos auksjonsboden kan du lese om auksjoner både på internett og i fysiske lokaler, og vi kan gi deg tips om hvordan du lykkes på auksjon.

Mye spennede kunst på auksjon i Oslo

Flere av de klassiske auksjonene i Oslo er kunstauksjoner, og ved å følge med her hos Auksjonsboden kan du få med deg når både kjente og ukjente kunstverk blir tilgjenglige for salg.

Kunstverk kan ofte være en investering. De som samler på kunst følger ofte med på auksjoner. Om et spesifikt kunstverk fra en kunstner selges for vesentlig mer enn man forventet, kan man også regne med at andre kunstverk fra samme kunster også stiger betraktelig i verdi.

Spesielle kjøretøy under hammeren

En velkjent auksjon i Oslo er bilauksjonen på Økern. Her går alle slags kjøretøy under hammeren, og mange får kjøpt biler til spottpris. Når det offentlige selge unna tjenestekjøretøy kan du for eksempel kjøpe gamle politibiler eller ambulanser, med alle forsterkninger og forbedringer som følger med.

Du kan også få kjøpt veteranbiler eller andre unike kjøretøy som du ellers ikke får tak i, men disse selges som oftest på internett for å nå flest mulig kunder. I den siste tiden har flere satset mer på auksjon på internett, og QXL Auksjon Norge vokste seg store fra starten for omtrent 20 år siden.

Livestreaming av auksjoner

Livestreaming av ordentlige auksjoner har også blitt vanlig, slik at du ikke lenger trenger å møte opp for å by på auksjonsgjenstander. Christiania Auksjoner, et auksjonshus i Oslo som har drevet på siden 1932, arrangerer ofte auksjoner med forskjellige tema, og de sender auksjonene live, slik at du ikke trenger å dra til Oslo for å slå til på gjenstandene du vil ha.

For deg som ønsker å reise på auksjon i Oslo finnes det også andre kjente auksjonshus. For kunstinteresserte kan Grev Wedel auksjoner, som spesialiserer seg på Edvard Munch og annen kunst fra 1800-tallet, være et godt tips. Ser du etter moderne kunst kan for eksempel Blomqvist auksjoner ha mye spennende som du kan by på.